Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biscotti - italienska mandelskorpor

 
Skriv ut

Riktiga godbitar. Till efterrätt brukar vi köpa Vecchiofloria eller annat marsalavin på Systemet, häll upp vin i ett glas och doppa skorporna däri. Riktigt, riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och nötter några min i 200 graders ugnsvärme. Hacka grovt.
  2. Arbeta ihop resten av ingredienserna till en deg. Tillsätt nötter och mandlar och arbeta samman allt. Dela i 4 delar och rulla ut till längder.
  3. Lägg på smord och mjölad plåt och grädda i 200 grader i 25 minuter.
  4. Ta ut plåten och låt svalna något och skär sedan diagonalt i ca 1 cm tjocka skivor.
  5. Ställ på högkant och torka i 150 grader ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.