Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biscotti - italienska skorpor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Italienska hårda skorpor, mycket gott till kaffe eller vin santo.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Vispa upp ägg, äggulor och socker pösigt (det ska bli vitt).
  2. Blanda ihop salt, bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och anis. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med citronskal, hackad mandel och pistagenötter.
  3. Baka ut degen i 3 längder. Degen ska vara lite kladdig.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Skiva limporna på snedden när de är varma. Låt skorporna eftertorka 30 minuter i 150 grader (de ska kännas torra). Förvaras torrt!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • starfighter 16 september 2009

    Blev såå goda, och hårda (!) Lätt beroendeframkallande :-)

  • suwe76 2 februari 2011

    Dessa blev UNDERBART goda!!! TACK för detta recept. Har bakat tre satser sedan i helgen, som sagt de är starkt beroendeframkallande ;-) Har dock ej haft citron, lime eller apelsin hemma så det blev rivet skal av mandarin istället. Det gick bra det med.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.