Italienska hårda skorpor, mycket gott till kaffe eller vin santo.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170 grader. Vispa upp ägg, äggulor och socker pösigt (det ska bli vitt).
- Blanda ihop salt, bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och anis. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med citronskal, hackad mandel och pistagenötter.
- Baka ut degen i 3 längder. Degen ska vara lite kladdig.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Skiva limporna på snedden när de är varma. Låt skorporna eftertorka 30 minuter i 150 grader (de ska kännas torra). Förvaras torrt!
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev såå goda, och hårda (!) Lätt beroendeframkallande :-)
Dessa blev UNDERBART goda!!! TACK för detta recept. Har bakat tre satser sedan i helgen, som sagt de är starkt beroendeframkallande ;-) Har dock ej haft citron, lime eller apelsin hemma så det blev rivet skal av mandarin istället. Det gick bra det med.