Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskopinnans medaljonger

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa godbitar härstammar från en gammal biskopsgård där de ofta serverades vid finare kaffebjudningar. De passar också förträffligt till kaffet efter en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta hastigt samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut degen tunt. Ta ut 60 rundlar med ett kakmått eller liknande, ca 4 cm i diameter. Lägg nudlarna på bakpappersklädda plåtar.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin, ljusbrun färg.
  4. Gör fyllningen: Rör samman matfett, florsocker, kakao, vaniljsocker och pulverkaffe till en smidig kräm.
  5. Fördela krämen på hälften av kakorna. Lägg sedan de resterande kakorna ovanpå och tryck till helt lätt.
  6. Gör glasyren: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyr på medaljongernas ovansida. Garnera kakorna med valnötter.
  7. Låt glasyren stelna innan kakorna läggs i en burk med smörgåspapper mellan lagren. Förvara kakorna svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.