Dessa godbitar härstammar från en gammal biskopsgård där de ofta serverades vid finare kaffebjudningar. De passar också förträffligt till kaffet efter en god middag.
Instruktioner
- Arbeta hastigt samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen tunt. Ta ut 60 rundlar med ett kakmått eller liknande, ca 4 cm i diameter. Lägg nudlarna på bakpappersklädda plåtar.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin, ljusbrun färg.
- Gör fyllningen: Rör samman matfett, florsocker, kakao, vaniljsocker och pulverkaffe till en smidig kräm.
- Fördela krämen på hälften av kakorna. Lägg sedan de resterande kakorna ovanpå och tryck till helt lätt.
- Gör glasyren: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyr på medaljongernas ovansida. Garnera kakorna med valnötter.
- Låt glasyren stelna innan kakorna läggs i en burk med smörgåspapper mellan lagren. Förvara kakorna svalt.
Publicerat den
21 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar