Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvibottnar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20-40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Grundrecept på biskvibottnar, som jag själv förvarar i frysen. Så är det bara att ta fram och fylla lagom många när man får besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 175-180 grader.
  2. Som ni ser så är det lätt att komma ihåg ingredienserna i detta recept då det ska vara hälften, hälften hela tiden.
  3. Riv mandelmassan på grova sidan på ett rivjärn, detta kan bli lite kladdigt, men smeten blir betydligt jämnare mycket fortare!
  4. Ta cirka 1 dl av den rivna mandelmassan och vispa ihop med hälften av äggvitan, och när det har blivit jämt och fint tillsätt lite strösocker, lite mandelmassa och lite äggvita. Ha vispen på hela tiden och fortsatt pytsa i lite hela tiden till alla ingredienserna är blandade.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt. För bäst resultat spritsa ut smeten i klickar på plåt, det går också bra att klicka ut med sked. i spritsen bör man ha en rund tyll, och man får kanske provbaka för att se lagom storlek.
  6. Avbakningstiden kan variera beroende på ugn och kvalitet på smeten. Men 10-15 min kan vara bra, dom får ej vara för ljusa då dom ramlar isär när man ska fylla dem.
  7. Låt kallna innan dom tas bort från plåten. Dessa går mycket bra att frysa! Mycket smidigt om dom är frysta när man fyller dom.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zuperzye 12 maj 2009

    här har jag ändrat på stor och liten bokstav och flyttat beskrivningen

  • InHeaven 12 maj 2009

    Åh jag älskar hennes biskvier! måste testas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.