- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
De här bakade min farmor en gång när jag var liten och åt säkert upp hälften av alla hon bakat...en succè alltså!
Som tur var tog jag hennes recept...bakade dem igår och de är precis lika goda nu som de var då=)
Instruktioner
- Bottnar:
Riv mandelmassan fint.
Blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspappet (inte för tätt för de flyter ut lite)..
Låt ligga och vila på plåten i 30 min
Grädda i 175 grader i 10-20 min beroende på hur stora du gör dem...de ska bli gyllenbruna,och de ska vara sega i mitten.
Låt dem svalna innan du tar loss dem från papperet..
- Smörkräm:
Vispa smöret mjukt med elvips
Rör försiktigt i florsocker,vaniljsocker och grädde
Rör till en tjock kräm.
Tillsätt kakao..
Ställ kallt några minuter medan du smälter chokladen.
När chokladen är smält rör du ner några matskedar choklad i smörblandningen!.
- Bred smörkrämen på biskvierna, lättast går det med en matsked.
Ställ i frysen en stund så krämen stelnar innan du doppar dem..
Doppa dem 2 gånger i chokladen och ställ sedan kallt igen!
- De håller sig ca 4 dagar i kylskåp
och 3 månader i frys!
- Lycka till!
Publicerat den
6 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jisses vad socker! Var overtygad om att de skulle smaka som att dra skeden direkt ner i en sockerskal. Skrammande nog var de absolut utsokta!
enligt mig var det påtok fför mycket florsocker, om jag gör om detta recept så skulle jag använda mig av 200g, kanske lite mer. Jag skulle inte ha chokladi smörkrämen heller. mandelmasse bottnen var iaf god.