Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvier i långpanna

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Ett kaka som är suveränt god och mycket lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Ägg och socker vispas ihop. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i äggsmeten. Smält smöret i vattnet. Häll detta i smeten och rör om. Grädda i smord långpanna i 175 gr, i ca 12-15 min, kolla ofta så den inte bränns... Låt kallna!
  2. Fyllning: Rör ihop ingredienserna bred ut över kakan. Låt den stå kallt en stund!
  3. Garnering: Smält den mörka blockchokladen och rör ner oljan i den. Låt detta svalna lite, innan du breder ut det över kakan.
  4. Skär kakan i mindre bitar med en vass kniv. Låt kakan stå kallt innan du sätter in bitarna i kakburken, annars kladdar de ihop.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • Musli 4 december 2009

    Låter hur smarrigt som helst! Måste jag testa. Men ska smöret i fyllningen smältas och kallna, eller ska det vara ur paketet så att säga?

  • ninkan 6 december 2009

    Det lät ju jättegott och framför allt lite smidigare med långpannebak...Jag gjorde mina julbiskvier härom dagen och jag trixade till med lite kanel och malen nejlika i smörkrämen och doppade dem i lindt´s chili choklad , jag blandade ut med en kaka vanlig mörk blockchoklad å en aningens ingefära - så himla gott.

  • findus95 8 december 2009

    super god.mycke lättare att gjöra än vanliga biskvier.Anette

  • ros11lag 13 december 2009

    Kanonreceptet provade jag i dag på Luciadagen. Alla barn och barnbarn var mycket förtjusta. Bra att det blir över till julhelgens gäster också. Jag gillar att göra mycket på en gång som denna i långpanna. TACK för receptet!/ Anita

  • gds877 6 september 2010

    Dessa var jättegoda en full pott.

  • kekke46 23 september 2010

    Toppen goda beskiver och lätta att göra dem kommer jag att göra flera gånger. Om det fanns högre poäng än 5 skulle du få det av mig. Tack för receptet

  • 78maria 3 februari 2011

    Suveränt goda helt klart en 5:a :)

  • 123Linnea 27 februari 2011

    Jättegott men tog betydligt längre tid än 12-15 minuter. Och jag skulle nog säga att rumsvarmt smör är bättre än kallt i fyllningen. Tack för ett bra recept. Jag gör det nog igen.

  • camillab 10 april 2011

    Busenkelt och gott, kommer absolut göra denna kaka igen,

  • MAxelle 27 december 2011

    Fanns högre betyg än 5 skulle du få det! Suveränt god!

  • MAxelle 27 december 2011

    Fanns högre betyg än en 5:a skulle du få det... Suveränt god!

  • MAxelle 27 december 2011

    Fanns högre betyg än en 5:a skulle du få det... Suveränt god!

  • MAxelle 27 december 2011

    Fanns högre betyg än en 5:a skulle du få det... Suveränt god!

  • MAxelle 27 december 2011

    Fanns högre betyg än en 5:a skulle du få det... Suveränt god!

  • gunnelh 31 december 2011

    Mått på långpanna då det finns olika storlekar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.