En klassiker i ny söt tappning som får smaklökarna att blomstra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Riv mandelmassan och blanda med äggvitor och socker.
Ställ blandningen i kylen i 20 minuter, så smeten blir fast i konsistensen innan du klickar ut den.
- Spritsa eller klicka ut 20 rundlar på en bakpappersklädd plåt. Grädda biskvibottnarna mitt i ugnen tills de är gyllene i färgen, ca 12 minuter. Håll uppsikt! alla ugnar fungerar olika.
Låt kakorna svalna.
- Gör smörkrämen undertiden. Det är mycket viktigt att alla ingredienser är rumstempererade och rörs ihop för hand.
Även de tinade blåbären. Om råvarorna är för kalla skär sig smörkrämen.
- Rör ihop blåbärssmöret till en jämn smet. Det tar en liten stund, ha tålamod. Om det är svårt att få ihop smörkrämen, sätt skålen med smörkrämen 2-3 sekunder i mikron och rör igen.
- Fördela smörkrämen på den platta sidan/botten av biskvin i form av en liten topp. Ställ åt sidan i kylen tills smörkrämen har stelnat.
- Smält chokladen över vattenbad och doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad. åt biskvierna stelna på ett bakplåtspapper. Förvara dem kallt.
Publicerat den
8 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar