Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvitårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Väldigt god och mäktig tårta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör mandelmassan med socker och äggvita tills den är smidig. Spritsa ut smeten till en rundel, ca 15 cm i diametern. Börja längst ut och spritsa mot mitten.
  2. Grädda ca 12 minuter.
  3. Gör smörkrämen. Vispa smör och florsocker pösigt. Smält kokosfettet och rör ned det. Gör vaniljkrämen. Blanda grädde, äggula, socker och mjöl. Skrapa vaniljkornen ur stången och låt alltihop sjuda över svag värme i en tjockbottnad kastrull. Om du använder vanilla tillsätt denna efter sjudningen. Vispa kraftigt. Vaniljkrämen får inte koka.
  4. Smält blockchokladen i vattenbad. Blanda smörkräm, vaniljkräm och ¾ av den smälta blockchokladen.
  5. Låt stå kallt och stelna något. Bred blandningen över bottnarna och fördela resten av den smälta blockchokladen över. Låt tårtorna stå kallt. Tårtorna kan frysas.
  6. Du kan också göra fler små biskvier av samma smet. Spritsa då på samma sätt ut rundlar, ca 4 cm i diameter.
  7. Grädda de små bottnarna ca 5 min och gör sedan på samma sätt som den stora biskvitårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.