Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bison stroganoff med svamp och äggnudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bisonoxen i Nordamerika är inte längre på listan av utrotningshotade djur. Bisonkött smakar annorlunda än nötkött och har ungefär 85% mindre fett, 25% mer protein och 50% mer tiamin (vitamin B1). Det innehåller inga toxiner, hormoner eller kemikalier utan är totalt naturellt. Kan beställas av slaktaren i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered köttet och skär det i stora tärningar. Hetta upp oljan en stekgryta och sautera köttet tills det når önskad stekgrad.
  2. Smält under tiden smöret i en kastrull. Sautera svampen och strö över mjölet. Tillsätt buljong, Worcestershiresås, soja, tomatpuré, kryddor, örter och sherry. Sänk värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Rör ner crème fraichen och sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Lägg nudlarna på ett serveringsfat. Blanda ner köttet i såsen och ös upp det över nudlarna.
  4. Det går även bra att använda nötkött eller vattenbuffel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.