Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bittes äppelpaj

(47 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Knäckig, seg och vansinnigt god äppelpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
  3. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
  4. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
  5. Servera med glass eller vaniljvisp.
  6. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (47)

  • hajamaja 12 december 2008

    Det här är min favorit bland äppelpajer! Spännande nog smakar äpplena nästan päron i detta recept. Man skulle kunna tycka att den är för söt, men det beror också på vilka äpplen man har. Därför följer jag receptet.

  • Penne 23 februari 2009

    Jättegod, jättesöt och alldeles lagom knäckig. Jag bytte ut mjölken till lika mkt grädde.

  • keskis 14 mars 2009

    Jättegod och seg! Blev dock lite hård om man äter den kall som vi gjorde - men om man värmer den blir den säkert inte så! Dock hindrade det inte mig och mina kompisar att vräka i oss av pajen - lättgjord och god sammanfattar bra! Slippa krångla med pajskal!! :o)

  • keskis 14 mars 2009

    Just ja! Hade även kanel på äpplena innan jag la på smeten...Kan verkligen rekommenderas!!! Gottigt! ^^

  • lilas 30 maj 2009

    Suveränt god äppelpaj som får högsta betyg av hela familjen! Tack för receptet! Mvh Lilas.

  • Jenniewe 5 juli 2009

    Väldigt god paj! Tog kanel över äpplena och det blev bra. Äpplena blev saftiga och pajsmeten knäckigt seg. Ska definitivt göra den här pajen många gånger till!

  • ingbrittj 29 augusti 2009

    Väldigt god paj. Tänker även prova med annan frukt t ex björnbär. Tack för receptet.

  • Penne 8 oktober 2009

    Nu har jag gjort den här pajen igen, den är verkligen fantastisk! Men jag har minskat ner lite på sockret för det blir väldigt sött. Men den är verkligen en hit, alla jag har bjudit den på älskar den!

  • cattkocken 11 oktober 2009

    Suverän äppelpaj! Provade den i går, lördag och det vart en succé! Tog mindre socker än det stod. ca 1 dl och lite mindre sirap. Men den vart god ändå. Min man är skeptisk till paj av alla slag men han tog faktiskt en omgång. Den kommer jag att göra fler gånger.

  • jogge12 18 juni 2010

    Vi har gjort den med rabarber och den blev också toppen, så det går nog att göra med vad man har !

  • Irene-59 31 juli 2010

    Ett stort tack till dig för en paj som har gjort succe här hos oss o våra vänner!

  • Mia72 11 september 2010

    Supergod!!! Tack för att du ville del amed dig av detta fantastiska recept!!!

  • Majban 12 september 2010

    Hej! Den blev otroligt god denna knäckiga äppelpaj. Den kommer bli min favorit-paj i många år! Stort TACK för receptet!

  • saxa 9 oktober 2010

    Mkt god, glömde den i ugnen men den blev god ändå.

  • Arkenstone 24 oktober 2010

    Kan det bli enklare?

  • Okänd 19 december 2010

    Mycket smaskig, men för söt för vår smak. nästa gång utesluter jag sockret och tar bara sirap. En 4:a från oss.

  • Lindanemon 23 januari 2011

    Så enkel och så god. TACK!

  • christincarlsson 8 mars 2011

    Enkel och god :)

  • Okänd 24 mars 2011

    Vilken karamell :) Mums, nu får jag se vad jobbarkompisarna säger imorgon!

  • betweenthelines 1 april 2011

    gjorde denna precis, väldigt god var den! men den behövde vaniljvisp till (har inte testat med glass) för att milda ut smaken lite. tyckte inte den var för söt, det är efter allt ingen matpaj ;) en klar femma!

  • lill63 2 april 2011

    Den godaste äppelpaj jag har smakat. =)

  • recepttorka 17 april 2011

    Superlätt att göra och farligt god :) Tack tack.

  • Mumsfilibabba2 22 maj 2011

    Tack för detta smarriga recept. Bytte äpplena mot rabarber och det blev supergott enligt alla. Enkelt och snabbt att göra med ingredienser man alltid har hemma. 5+ från oss.

  • sarasimon 14 augusti 2011

    Ett stort tack för detta smarriga recept!! Hela familjen tyckte om det. Att den är enkel att göra innebär bara flera ++++ Tack!!

  • gladavmat 25 augusti 2011

    Provar detta genast!

  • Maddelina 25 augusti 2011

    Syndigt god äppelpaj....med vaniljglass...mmmmmm.... :))

  • Asa-Nisse 5 september 2011

    Smarrig! Och enkel att göra! Mycket bra recept.

  • AnteK 11 september 2011

    Jättegott första gången, nu blir det favorit i repris.

  • aisham 13 september 2011

    Jättegod paj!

  • aisham 13 september 2011

    Jättegod paj!

  • KarinoTittie 17 september 2011

    Mycket god men jag ska minska på sockret nästa gång jag gör den. Tog 1½ dl denna gång men nästa blir det bara 1 dl knappt. Alla ville ha receptet!

  • mollepundare 29 september 2011

    Bästa äppelpajen jag ätit nånsin tack för den.

  • Medaso 2 oktober 2011

    God och super enkel!

  • sarafabian 7 oktober 2011

    Vilken underbart god paj. Lätt och bra recept, kommer garanterat att göra den igen. Toppbetyg.

  • a-be1 28 december 2011

    Jättegod och enkel att göra.Blev en favorit hos oss i äppeltider

  • Buspippi 17 mars 2012

    God och enkel paj men lite för söt för min smak. Nästa gång ska jag ta mera och syrligare äpplen och mindre socker. I sommar när rabarberna tittar upp ska jag absolut göra den här pajen med rabarber för det tror jag blir väldigt gott med syran som beyter av mot sötman.

  • rotis86 10 juni 2012

    Mycket god, men blev lite väl söt med mina äpplen. Även provat med rabarber, vilket var en riktig hit! Tack för detta recept!

  • Maddelina 14 juni 2012

    Kanongod med päron :P

  • Birgitta78 4 augusti 2012

    Någon som har prövat att göra den paj med blåbär?

  • marita561 22 september 2012

    Supergod!! Laste att den var mycket sot, sa jag tog bara halften av sockret+lade till ca 2dl hackad mandel. Marita

  • christincarlsson 8 november 2012

    Enkel och jätte god, minskade dock på sockert och gjorde den glutenfri :)

  • evisen86 29 november 2012

    funkar det utan sirap? Har ingen hemma.. Kan jag ta kanske honung?

  • ros 30 november 2012

    Hej! Jag tror att det att utesluta sirapen.. :)

  • ros 30 november 2012

    Hej! Jag tror att det går att utesluta sirapen.. :)

  • CarlEdvin41 10 oktober 2013

    Supergod äppelpaj!!! många av mina vänner har bett om receptet.. Enkel & lätt att göra *****/*****

  • MHSMAT 17 oktober 2013

    super god & enkel att göra. Tog i lite cocos oxå, blev jätte gott.

  • Mahs 13 september 2014

    Såååå god.. Väldigt lätt att göra..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.