Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnar's oksehalegryte

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Oksehalegryte betyder Oxsvansgryta, men smakar betydligt bättre än det kanske låter. Kan förberedas i god tid, har kort tillagningstid och smakar, som de flesta andra grytor, bättre dagen efter. Passar fint att göra som storkok och frysa in. I Norge användes 'Sæterrømme' som blir detsamma som créme fraiche. För en kalorisnålare rätt kan man använda créme fraiche med lägre fetthalt som är kokbar, men lägre än 10% vet jag inte om det blir så bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek nötfärs och champinjoner i omgångar och ha allt i en gryta.
  2. Häll på Campbell's Oxsvanssoppa och crème fraiche. Låt allt puttra ihop i ca 10 min. Smaka av med peppar.
  3. Serveras varm med kokt ris, gärna jasminris, och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annaskaugen 14 augusti 2011

    Smakar också lika bra om man byter ut nötfärsen och champinjonerna mot viltfärs och vanliga gula kantareller eller trattkantareller.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.