Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärs- och fikonsylt

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Vacker lyxig kompott som passar såväl kött som ost och andra desserter. Då går att fylla ut med hallon om man inte har tillräckligt med björnbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla 70 g fikon. Lägg 500 g björnbär, 1½ dl socker, fikonen och 2 dl portvin i en kastrull.
  2. Koka i 25 minuter.
  3. Häll upp på väl rengjord burk.
  4. Byt ev. ut en del av bären mot vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.