Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärs- och krusbärssylt

 
Skriv ut

Ta vara på sommarens bär och koka en god sylt på björnbär och krusbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de rensade bären med socker och citronsaft.
  2. Koka under omrörning då och då till 105 grader eller gör ett sk syltprov på en kall tallrik och kontrollera att sylten stelnar.
  3. Skumma bort eventuellt skum under kokningen med en sk skumslev.
  4. Tvätta ner insidan av kastrullen med en pensel som doppas i vatten för att förhindra sockerkristallisation i den färdiga sylten.
  5. Häll genast upp sylten på steriliserade burkar och skruva på locken med en gång och vänd burkarna upp och ner. Låt stå tills nästa dag att stelna till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.