Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärsbakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Emma. Namnet har tyskt ursprung och betyder ”den höga”. 23/7.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kexen på mitten och ställ dem ut med kanten i sex glas eller i koppar. Smula sönder några kex och lägg smulorna i botten på glaset eller koppen.
  2. Vispa grädden. Mosa björnbären och blanda i sockret. Blöt upp gelatinet och värm upp det enligt anvisning på paketet.
  3. Blanda först ner det uppblötta gelatinet i hälften av björnbärsmoset och tillsätt sedan resten. Vänd ner blandningen i grädden.
  4. Spritsa eller klicka ner björnbärsmoussen i hålet där kexen blir en ”vägg”. Spara lite mousse till garnering. Låt stå kallt en stund tills moussen stelnat.
  5. Vänd glaset eller koppen upp och ned och tag försiktigt ut bakelsen. Garnera med en klick mousse och ett björnbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.