Varmt möter kallt. Kakan ska serveras varm till den kalla krämiga glassen. Underbart gott. Leta efter amerikanska chokladkakor på butikshyllen med amerikanska livsmedel.
Instruktioner
- Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp mjölk, grädde och vanilj.
- Vispa äggulor och socker. Slå gräddmjölken över äggsmeten under vispning och häll sedan tillbaka det i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning.
- Låt glassmassan svalna och låt den gärna mogna i kylen över natten. Tillsätt sylten och kör den i glassmaskin. Lägg den i en form med lock. Frys in den minst 5 timmar.
- Kaka: Sätt ugnen på 175°. Bryt 3/4 av chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Smält den på svag värme under omrörning. Rör smör och socker mjukt. Vispa i äggen ett i taget i smöret och sockret.
- Rör ner chokladen och sikta ner kakao och mjöl i smeten.
Vänd björnbären i potatismjöl och socker. Blanda ner dem i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Hacka och strö över resterande choklad. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna något före servering eller låt den stå svalt över natten och värm den inför serveringen.
- Servera med björnbärsglass och eventuellt färska björnbär.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar