Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärsglass med kaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Varmt möter kallt. Kakan ska serveras varm till den kalla krämiga glassen. Underbart gott. Leta efter amerikanska chokladkakor på butikshyllen med amerikanska livsmedel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och vanilj.
  2. Vispa äggulor och socker. Slå gräddmjölken över äggsmeten under vispning och häll sedan tillbaka det i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning.
  3. Låt glassmassan svalna och låt den gärna mogna i kylen över natten. Tillsätt sylten och kör den i glassmaskin. Lägg den i en form med lock. Frys in den minst 5 timmar.
  4. Kaka: Sätt ugnen på 175°. Bryt 3/4 av chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Smält den på svag värme under omrörning. Rör smör och socker mjukt. Vispa i äggen ett i taget i smöret och sockret.
  5. Rör ner chokladen och sikta ner kakao och mjöl i smeten. Vänd björnbären i potatismjöl och socker. Blanda ner dem i smeten.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Hacka och strö över resterande choklad. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna något före servering eller låt den stå svalt över natten och värm den inför serveringen.
  7. Servera med björnbärsglass och eventuellt färska björnbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.