Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärsglass med Nutellachokladsås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det gäller att ta till vara på det som växer i trädgården. Nu har björnbärsbusken fullständigt exploderat av bär, så jag och Hugo plockade av dem som var riktigt mogna, men det finns många kvar att plocka och som kommer att mogna vart efter. Vi gjorde en krämig glass på bären och vilken vacker färg den fick! Jag tycker glassen blir bäst när man kör den i glassmaskin, den får en krämig konstistens och blir inte isig. Vi gjorde en supersnabb och enkel Nutellachokladsås som serverades varm till glassen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela på vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg vaniljstången och fröna i en kastrull. Häll i grädden och mjölken i kastrullen med vaniljstången. Värm upp gräddblandingen. Vispa 1,5 dl av sockret och äggen till ett vitt fast skum. Tillsätt den uppvispade äggblandningen till gräddblandningen och låt sjuda upp på svag värme under omrörning, så den tjocknar en aning. Låt svalna. Mosa bären med en gaffel tillsammans med 0,5 dl av sockermängden. Sila bort björnbärskärnorna i en sil, tryck igenom bären så endast kärnorna är kvar. Spara björnbärsjuicen och tillsätt den till den avsvalnade vaniljkrämen. Låt glassmassan bli kylskåpskall innan du kör den i glassmaskinen. Kör glassen i glassmaskin i ca 20 min eller tills den får glasskonsistens.
  2. Lägg socker, kakao och vatten i kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt Nutellan och låt den smälta samman med chokladsåsen. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.