Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärskaka med äpple

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I augusti är inte bara kräftorna som bäst. Björnbären är också stora, svarta och söta. Passa på att göra en härlig björnbärskaka med äpplen i till kräftskivan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj en sockerkaksform.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och citronskal i en separat bunke tills det är väl blandat. Vispa i äggen, ett i taget, och citronsaften. Vispa tills det är ljust och fluffigt. Vänd sedan ner mjölblandningen.
  3. Häll 2/3 av smeten i formen. Skala och skiva äpplen och fördela dem jämnt över smeten. Strö över kardemumma och vaniljsocker. Häll på resten av smeten och lägg till sist på björnbär. De ska bara sjunka ner lite lätt i smeten. Om man använder frysta bär är det bra att låta dem rinna av först.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Servera kakan varm eller kall med en klick vispad grädde och några extra bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.