Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärskaka med krämig glasyr

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång form som rymmer ca 1 1/2 liter.
  2. Grovhacka den vita chokladen till kakan. Rör matfett och socker vitt och poröst.
  3. Tillsätt finrivet citronskal och saft. Sikta ner alla de torra ingredienserna och tillsätt den hackade chokladen.
  4. Rör varsamt smeten slät. Bre ut drygt hälften av smeten i bakformen.
  5. Strö över hälften av bären. Bre över den sparade smeten och strö sist över resterande bär.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55-60 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna under form eller bakduk.
  7. Hacka chokladen till glasyren och smält bitarna över varmt vattenbad eller i micro.
  8. Rör ner den smälta chokladen i mascarpone-osten till en slät kräm. Bre chokladkrämen ovanpå den kalla kakan.
  9. Garnera med färska bär och hyvlad vit choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.