Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärsmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God efterrätt till nyår kanske.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Ta undan 8–12 bär till garneringen. Koka upp vattnet och lägg i resten av bären. Låt bären tina och mosa dem med en gaffel eller rotera till puré i en mixer.
  2. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och rör samman med bärmassan. Smaksätt med sockret.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt bärblandningen tillsammans med gräddfilen. Dela upp moussen i portionsglas och låt stå i kylen ett par timmar. Garnera med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.