Björnbär använder man kanske inte så ofta, men här blir de en underbar fyllning i en läcker paj.
Instruktioner
- Blanda mjöl, salt, citronskal och socker. Skär ner matfettet i små bitar i mjölblandningen och knåda ihop degen. Tillsätt 2 msk vatten, lite i taget tills det blir en jämn och smidig deg. Lägg degen i plastfolie och kyl i 30 minuter.
- Skölj björnbären och låt dem rinna av. Blanda dem med sockret och ställ dem åt sidan. Lägg kexen i en plastpåse och smula dem fint med en brödkavel.
- Häll ur saften som bildats från björnbären. Blanda bär, kex, mandel, citronskal och vaniljsocker.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och lägg i björnbärsblandningen.
- Kavla ut degen mellan plastfolie och lägg den över formen med björnbären och tryck till kanterna. Gör ett hål i mitten på degen så att ångan kan komma ut. Baka i ugnen i ca 45 minuter.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar