Björnbär ger en rik skörd och tack vare bärodlingar kan man få tag i dem nästan hela året. Bären är både smakrika och vackra att garnera bakverk med.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka snabbt samman matfett, mjöl, socker, kanel och äggvita till en deg.
- Klä en veckad pajdegsform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med degen.
- Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt det svalna.
- Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka marsan- eller vaniljkräm enligt förpackningens anvisningar.
- Ta upp gelatinbladen. Låt bladen smälta i den varma vaniljkrämen. Låt krämen svalna.
- Vispa grädden tjock. Rör ner grädde och crème fraiche i vaniljkrämen. Smaka av med vaniljsocker och citronskal.
- Låt citronfyllningen stå i kylen så att den stelnar något, ca 30 minuter.
- Lossa pajskalet från formen. Ställ det på ett fat. Fyll pajskalet med citronfyllningen. Garnera pajen rikligt med björnbär.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar