Björnbär är mycket fiberrika. Rena hälsokuren, med andra ord! Svenska björnbär finns i butik augusti-september.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Blanda samman mjöl med florsocker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt äggula och vatten. Arbeta samman det hela till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 20-22 cm i diameter. Nagga botten och ställ formen kallt ca 30 minuter.
- Sätt aluminiumfolie runt kanten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta bort folien. Hacka mandeln. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa i ytterligare några minuter. Vänd ner mandelhack och björnbär försiktigt i smeten.
- Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills marängen har fått lite färg. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart god och älskad av alla vid matbordet! Även en liten 1,5 åring :)
Hej! Alla i min familj tyckte om pajen med dess lite syrliga smak, däremot var det ingen som åt den med vaniljsås...den var godast som den var!!