Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Björnbär är mycket fiberrika. Rena hälsokuren, med andra ord! Svenska björnbär finns i butik augusti-september.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Blanda samman mjöl med florsocker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt äggula och vatten. Arbeta samman det hela till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 20-22 cm i diameter. Nagga botten och ställ formen kallt ca 30 minuter.
  3. Sätt aluminiumfolie runt kanten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta bort folien. Hacka mandeln. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa i ytterligare några minuter. Vänd ner mandelhack och björnbär försiktigt i smeten.
  4. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills marängen har fått lite färg. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kawpri 7 augusti 2010

    Underbart god och älskad av alla vid matbordet! Även en liten 1,5 åring :)

  • emmelita 22 augusti 2010

    Hej! Alla i min familj tyckte om pajen med dess lite syrliga smak, däremot var det ingen som åt den med vaniljsås...den var godast som den var!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.