Mjuk parfait gör sig väldigt bra tillsammans med krispiga jordnötskakor.
Instruktioner
- Björnbärsparfait:
Vispa grädden och ställ in den i kylen. Vispa upp äggulorna och florsockret i en separat skål. Vänd ner 3/4 av björnbärspurén i äggsmeten och vänd sedan i grädden. Häll upp smeten i en form, t ex 1½ liters brödform, och rippla i resten av björnbärspurén så att parfaiten blir marmorerad. Ställ in formen i frysen i minst 5-6 timmar.
- Jordnötskakor:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Hacka hälften av jordnötterna grovt och låt den andra hälften vara hela. Rör ner jordnötter och mjöl i bunken (om degen känns för lös kan du tillsätta 1 msk vetemjöl). Rulla bollar av degen och vänd dem i florsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något med handen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt dem svalna i några minuter på plåten och flytta sedan över kakorna på ett galler.
- Rårörda björnbär:
Strö sockret över björnbären och rör ihop, låt det stå och dra i ca 1 timme.
- Servering:
Kula upp parfaiten och lägg den i små portionsglas. Toppa med rårörda samt färska björnbär och servera jordnötskakor till.
Publicerat den
4 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar