Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God till vilt- och nötkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och kryddor i smör några minuter utan att det får färg. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd med vin och vatten under uppkok och vispning samt smula i buljongtärningen. Tillsätt sojan och drygt hälften av björnbären (spara resten till garnering) och låt såsen koka ca 15 minuter. Sila av och vispa i ca 2 msk kallt smör. Smaka av. Salta ev.
  2. Tillsammans med såsen kan man också servera äppelhalvor som skalats, kärnats ur och kokats halvmjuka. Fyll halvorna med björnbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunnar5 30 juni 2009

    Otroligt god sås till grillat älgkött.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.