Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En maträtt som Indianer inte åt, då de trodde att Manniskor och Björnar var släkt med varann.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärsbiffar på Björnkött
  2. Lägg Brödet i vatten, Mal köttet och fettet 2 ggr och mal till sist brödskivorna. Kläck i ett Ägg, salta och arbeta färsen färdig. Fördela färsen i 8 st. 1 centimeter tjocka skivor. Stek dem, när de är färdiga så steker du löken, häll honungen över dem. Det går även att steka Burgarna och löken på en ugnsplåt med ugnsfolie under. Steks då i 200 grader ca 10 min. Serveras med löken på och ätes tillsammans med hemgjord Potatismos.
  3. Hemgjord Mos: Skala tio potatisar, koka i lättsaltat vatten. Värm under tiden 1 dl mjölk och 2msk smör, till varm ej het värme. Häll ur kokvattnet och blanda i mjölk och smör under vispning med elvisp. Salta efter behov.

Kommentarer (1)

  • ChristinaV 18 juni 2008

    TIPS! Man saltar ALDRIG kokande potatis som man skall laga potatismos av, man saltar mosen efteråt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.