Perfekt när du har många gäster hemma.
Ett hembakt bröd är njutning för öga, näsa och gom.
Instruktioner
- Häll vatten, mjöl, socker och rapsolja i köksmaskinens bunke. Dela jästen i småbitar och lägg i. Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter, tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
- Smörj en djup ugnsplåt med lite rapsolja, dela degen i 35 bitar på ca 35 g styck, rulla dem till bollar och placera dem i en långpanna med ca 1 cm mellanrum. Pensla med ägg och strö den mängd vallmofrö du vill ha över. Själva gillar vi mycket frön!
- Låt jäsa i ca 2 timmar under bakduk eller i kylen över natten. Grädda ca 16 minuter i mitten av ugnen i 230 grader tills brödet har en kärntemperatur på 97 grader.
- Låt brödet svalna på brödgaller utan bakduk.
Prova gärna att göra detta bröd på kvällen och låt det jäsa i kylen över natten.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar