Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bjudbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Perfekt när du har många gäster hemma. Ett hembakt bröd är njutning för öga, näsa och gom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten, mjöl, socker och rapsolja i köksmaskinens bunke. Dela jästen i småbitar och lägg i. Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter, tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
  2. Smörj en djup ugnsplåt med lite rapsolja, dela degen i 35 bitar på ca 35 g styck, rulla dem till bollar och placera dem i en långpanna med ca 1 cm mellanrum. Pensla med ägg och strö den mängd vallmofrö du vill ha över. Själva gillar vi mycket frön!
  3. Låt jäsa i ca 2 timmar under bakduk eller i kylen över natten. Grädda ca 16 minuter i mitten av ugnen i 230 grader tills brödet har en kärntemperatur på 97 grader.
  4. Låt brödet svalna på brödgaller utan bakduk. Prova gärna att göra detta bröd på kvällen och låt det jäsa i kylen över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.