- Serverar: 6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Mycket snabblagad gratäng!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skiva kasslern och lägg på ett stort ugnssäkert fat med kant.
- Låt sparrisen rinna av och skär den i bitar. Obs! Spara spadet!
- Smält mattfettet i en kastrull på medelstark värme. Rör ner mjölet. Späd med sparrisspad och mjölk och låt koka upp under omrörning.
Späd med grädden och låt såsen koka på svag värme 3-5 minuter. Rör då och då.
- Ta såsen från värmen och rör ner äggulan och nästan all ost, spara ½-1 dl.
Smaksätt med salt och peppar om så behövs.
- Blanda försiktigt ner hälften av sparrisen i såsen och lägg resten på kasslerskivorna.
Häll på såsen och strö över resten av osten.
- Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, 12-15 minuter.
- Servera gratängen med kokt ris, pasta eller potatis och en sallad.
Publicerat den
13 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Annelie! Idag har jag lagat ditt recept på Bjudgratäng med kassler och sparris. Oj vad gott det var! Jag hade en knippa färsk grön sparris som jag kokade och fick användning för. Denna rätt kommer jag att laga fler gånger. Bjöd min dotter och hon blev också helförtjust! En god maträtt som dessutom är lättlagad, vad kan man mer begära? En klar 5:a! Tack för ett bra recept. Mvh Birgitta