Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bjudpasta med grönkål i krämig gorgonzola- och valnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera gärna pastan på varma tallrikar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt kål koka med den sista minuten. Låt pasta och kål rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i grytan och låt stå under lock medan såsen tillagas.
  2. Rosta valnötskärnorna under omrörning i en stekpanna 2-3 min.
  3. Häll grädden i en liten kastrull, gärna släpplätt-belagd, och smula i drygt hälften av osten. Sjud såsen under omrörning till krämig konsistens.
  4. Blanda pasta och kål med såsen. Vänd ner de rostade valnötskärnorna.
  5. Servera i varma tallrikar. Toppa med resten av osten delad i små bitar. Mal över rikligt med peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.