Saftig sockerkaksbotten med vanilj- och blåbärsfyllning som toppas med frasig smuldeg. En kaka som har allt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop rumstempererat smör, vetemjöl och socker i en bunke. Använd fingertopparna för att forma en smulpajdeg. Ställ degen i kylen.
- Ta fram ytterligare en bunke där du vispar ägg och socker till sockerkakan luftigt. Smält smör till sockerkakan på svag värme.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt mjölk i äggsmeten och sikta sedan ner mjölblandningen. Rör sist ner det smälta smöret och blanda smeten ordentligt.
- Smöra och bröa en ugnsfast form och fyll med sockerkakssmet. Fördela kesella i matskedsklickar runtom i sockerkakan och lägg i blåbär runtom kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
- Garnera med blåbär och florsocker och servera kakan med vaniljglass.
Publicerat den
4 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar