Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbär Split

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Lyxig blåbärssås smaksatt med portvin och kanel. Portvinet kan bytas ut mot druvjuice. Servera den varm med glass. En liten kaka eller ett kex är alltid välkommet till. Ej testat av mig än, men det kommer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda blåbär, rivet citronskal, vinbärsgelé och portvin i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills gelén är upplöst. Rör ut maizenan i vattnet och rör ned redningen i såsen. Låt såsen få ett uppkok så att den tjocknar.
  2. Smaka av med citronsaft och kanel och häll blåbärssåsen varm över glassen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.