Instruktioner
Dela matfettet i tunna stavar och mixa till jämn deg med mjöl och citronskal.
Tryck ut degen på bottnen och upp på halva kanten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Låt degen stå kallt 10 minuter.
Pricka sedan botten med gaffel och stötta kanterna med aluminiumfolie.
Grädda i mitten av 175 grader varm ugn 10 minuter och ta sedan ut den.
Plocka genast bort folien och strö sockret på degbotten.
Rör ihop kesella, florsocker, créme fraiche, äggulor, vetemjöl och citronskal till fyllningen i en bunke.
Vispa äggvitorna till stadigt skum i en annan bunke
Vänd ner skummet i kesellasmeten med några få, yviga tag med degskrapan.
Det är viktigare att få in luft i smeten än att röra den homogen men platt.
Blanda potatismjöl och strösocker med bären och fördela på pajbotten.
Täck med den pösiga kesellasmeten.
Grädda fyllningen fast och gyllene 50-60 minuter mitt i 175 grader varm ugn.
Ta ut och låt kallna på galler.
Kyl gärna pajen innan den serveras.
När du skär pajen i bitar använd då en riktigt vass kniv och torka av den mellan varje skär.
gjorde den idag innan jobbet,, dottern ringde o sa att de va JÄTTE GO!!! Tack för den du!! ;0) ha de gött!