Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärs och crème fraichekaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

...bjuder du på till helgens smaskiga fikastund!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och mjöla en stor sockerkaksform noggrant. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Blanda i crème fraiche och smält Norrmejerier Smör i äggvispet.
  5. Rör därefter ner mjölblandningen försiktigt. Rulla frysta blåbär i lite vetemjöl och blanda ner i smeten.
  6. Häll smeten i sockerkaksformen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter eller tills kakan känns klar med en provsticka.
  7. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.