Här samsas blåbär och nektarinklyftor under ett smuligt kardemummatäcke. Mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och dela nektarinerna i klyftor. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken.
- Fördela smeten i en springform, ca 26 cm i diameter eller en rektangulär form, ca 20x30 cm. Toppa med nektarinklyftor och blåbär. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Topping:
Mixa alla ingredienserna till smulor. Fördela smulorna över kakan och grädda den i ytterligare ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna något.
- Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Publicerat den
16 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar