Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärs paj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Det här är en smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen. Den går utmärkt bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåts papper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.
  4. Bred ut smeten i formen. Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper.
  5. Servera pajen ljummen med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.