Väldigt god även om man inte tycker om blåbär. Tro mig, jag tycker inte om blåbär men gillar denna tårta :).
Instruktioner
- Lägg den undre tårtbottnen i en kakform med löstagbar botten. Blöt upp 4 gelatinblad i kalltvatten. Låt blåbären rinna av i ett durkslag, ta vara på saften och ställ åt sidan. Mosa blåbären med stavmixer.
- Krama ur gelatinbladen och värm upp dem med lite bärmos och blanda sedan med resten av blåbärsmoset. Bred blåbärsmoset på den undre tårtbottnen och låt stelna lite.
- Smält chokladen med grädden i en kastrull på svag värme under omrörning, låt sedan svalna Lite. Tillsätt mascarpone sked för sked och rör om kraftigt. Värm upp blåbärssaften, lös upp resten av gelatinet i saften och tillsätt till mascarponeblandningen. Rör om väl.
- Bred en tredjedel av mascarponeblandningen över blåbären. Lägg på ”tårtlocket” och bred på resten av mascarponeblandningen, men spara ungefär 5 msk. Ställ resten av blandningen allt tills den börjar stelna. Ta bort kakformen och bred resten av blandningen runt tårtan.
Publicerat den
18 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar