Det här är en ljuvlig bakelse med sockerkaksbottnar, vaniljkräm och blåbär som varvas i höga glas. Den randiga bakelsen är trevlig att se på och mycket läcker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning och mjölk i äggvispet.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt den kallna på galler.
- Ta med glas ut 24 runda bottnar ur kakan.
- Gör krämen. Blanda mjölk, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt krämen koka upp under omrörning tills den tjocknar. Låt kallna och smaksätt med vaniljsocker.
- Varva bottnar, kräm och blåbär i 8 glas. Vispa grädden. Fördela den överst i glasen.
- Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna. Rör om någon gång under tiden.
- Garnera blåbärsbägarna med rostade mandelspån och citronmeliss.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar