Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbägare

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en ljuvlig bakelse med sockerkaksbottnar, vaniljkräm och blåbär som varvas i höga glas. Den randiga bakelsen är trevlig att se på och mycket läcker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning och mjölk i äggvispet.
  2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt den kallna på galler.
  3. Ta med glas ut 24 runda bottnar ur kakan.
  4. Gör krämen. Blanda mjölk, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt krämen koka upp under omrörning tills den tjocknar. Låt kallna och smaksätt med vaniljsocker.
  5. Varva bottnar, kräm och blåbär i 8 glas. Vispa grädden. Fördela den överst i glasen.
  6. Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna. Rör om någon gång under tiden.
  7. Garnera blåbärsbägarna med rostade mandelspån och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.