Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbaguette

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Rekommenderas att äta det tillsammans med exempelvis brie, getost eller någon annan god och smakrik ost. Själv bröt jag en bit och tog en klick smör på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en degbunke. Smält smöret, blanda med vattnet och låt det bli fingervarmt. Rör sedan ut jästen i degvätskan.
  2. Tillsätt ingefära, pomeransskal, salt, honung, keso, rågmjöl och vetemjöl.
  3. Lägg smörpapper på bakbordet. Strö ut lite mjöl. Arbeta in blåbären. Forma till två vridna baguetter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakplåtspapper i cirka 30 minuter.
  4. Ugnsvärme 250 grader
  5. Pudra över lite mjöl över baguetterna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.