En saftig och god blåbärsbakelse som man gärna tar mer av...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det mjuka smöret med all sirap. Tillsätt äggen och rör ned i smör- och sirapssmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma separat. Rör ihop de torra och de våta ingredienserna, blanda i gräddfilen.
- Häll ut smeten i en form, ca 20x30 cm klädd med bakplåtspapper och strö över de frysta blåbären.
Strö sedan över rörsocker.
Ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min.
- Servera med en blandning av vispad grädde, turkisk yoghurt, kardemumma och rörsocker.
- Fördelningen ska vara 3 delar vispgrädde och 1 del Turkisk Yoghurt. Kardemumma och socker efter tycke och smak.
Publicerat den
30 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar