Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbakelse med kardemummavisp

 
Skriv ut

En saftig och god blåbärsbakelse som man gärna tar mer av...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det mjuka smöret med all sirap. Tillsätt äggen och rör ned i smör- och sirapssmeten.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma separat. Rör ihop de torra och de våta ingredienserna, blanda i gräddfilen.
  3. Häll ut smeten i en form, ca 20x30 cm klädd med bakplåtspapper och strö över de frysta blåbären. Strö sedan över rörsocker. Ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min.
  4. Servera med en blandning av vispad grädde, turkisk yoghurt, kardemumma och rörsocker.
  5. Fördelningen ska vara 3 delar vispgrädde och 1 del Turkisk Yoghurt. Kardemumma och socker efter tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.