Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbröd

 
Skriv ut

Blåbärsbröden är så goda i sig att de inte behöver varken smör eller något annat pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt kesella, blåbär, honung, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  2. Arbeta degen kraftigt i maskin ca 15 min. Tillsätt nötter de sista minuterna. Låt degen jäsa under fuktig bakduk 60 min.
  3. Dela degen i 2 bitar och baka ut till runda bröd. Pensla bröden med vatten och strö på sesamfrön. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 60 min under fuktig bakduk.
  4. Sätt ugnen på 200°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35 min. Spruta in vatten med en blomspruta när bröden ställs in i ugnen, då bildas ånga som ger en frasig yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.