Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbuggar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

En version av de klassiska jitterbuggarna, bakade i muffinsformar. Blev direkt en stor favorit hemma hos oss, kan verkligen rekommendera att ni provar dessa underbara mördegskakor, som blir extra mumsiga med blåbären. Riktigt lyxigt och riktigt gott, ett recept ni med säkerthet kommer att tycka om!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka snabbt samma ingredienserna till mördegen och lägg den att vila kallt i ca 30 minuter eller längre. Ta fram äggvitorna i rumstemperatur så att de blir tempererade. Sätt ugnen på 150 grader. Kavla ut den kalla mördegen på mjölat bakbord till måtten 25x50 cm. (Ett tips är att kavla ut på bakplåtspapper, degen blir då mycket lättare att hantera när man sedan ska rulla ihop mördegen) Vispa äggvitorna med absolut rena och torra redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Bre ut marängsmeten jämt över mördegsplattorna. Blanda ner potatismjölet i blåbären och strö dem över marängsmeten. Rulla sedan samma till en rulle från långsidan. Skär därefter med vattensköljd, mycket vass kniv upp rullen i ca 18 skivor. Lägg sedan skivorna i stadiga, mellanstora muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt gärna stelna i kylskåp.

Kommentarer (4)

  • Elin_H 13 augusti 2010

    ja vad kan man säga annat än 5 poäng!! :)

  • delse81 2 augusti 2011

    Mums!=P Supersmarr

  • mysss 19 april 2012

    Ser jättegoda ut, men ska det vara frysta blåbär? Eller ha ni som gjort dom använt färska?

  • elisabeth62 27 juni 2013

    Jätte goa! Jag tog frysta blåbär, gick jätte bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.