Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar med citronglasyr

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Citron och blåbär är en oslagbar kombination. Här tillsammans i ljuvliga bullar! Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  2. Koka ihop blåbär, socker och kanel under några minuter. Låt svalna.
  3. Arbeta samman degen på mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta, bred på blåbärsmixen och rulla samman som en rulltårta. Skär i 3 cm breda bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda bullarna i ca 15 minuter. Låt svalna.
  6. Rör ihop glasyren och ringla den över bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.