Jag brukar dubbla satsen.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Ljumma till 37° (fingervarmt). Häll över vätskan i jästen så den löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och arbeta i så pass mycket vetemjöl så det blir en smidig deg som släpper kanterna.
- Låt jäsa ca 40 min eller tills den blir ca dubbelt så stor.
- Under tiden rör du försiktigt ihop blåbär, socker, maizena, smör och kardemumma i en liten skål. Klä en muffinsplåt med amerikanska muffinsformar i storlek medium.
- När degen är färdigjäst kavlar du ut den till en rektangulär platta. Bred på blåbärsfyllningen och riv över mandelmassan.
- Rulla ihop degen och skär ca 3 cm tjocka bitar och lägg i muffinsplåten. Låt jäsa ca 40 minuter.
- Pensla bullarna med ägg och strö över mandelspånen.
- Grädda mitt i ugnen i 225° ca 10 min. Låt dem svalna i muffinsformen eller tills du ska äta dem.
- Pudra över florsocker.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var ett kanonrecept på blåbärsbullar. Degen blev väldigt luftig och fin och inte så "kompakt" som den ibland kan kännas. Prövade också att byta ut fyllningen till marsankräm i en sats och en annan sats med med smör,socker, vaniljsocker och riven mandelmassa. Alla 3 sorter blev kanongoda. Så tack för receptet.