Smält margarinet och låt det svalna under tiden digestivekexen krossas i skål. Blanda samman kanelen med kexsmulorna och tillsätt sedan margarinet och mjölken. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter och 24 cm i diameter.
Passera blåbären genom en finmaskig sil så att vätskan får rinna av och spara sedan vätskan i en skål i kylen.
Mixa all creme cheese i en matberedare tillsammans med sockret. Tillsätt blåbärspurén tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa till en slät smet. Häll fyllningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Låt kakan svalna och låt den helst stå och mogna i kylskåpet i någon dag.
Täck ytan med Kesella vanilj innan servering och garnera med blåbär. Servera kakan med blåbärssåsen som blev över efter blåbärspurén.
ser smarrigt ut=D
Wow! Vilken snygg cheesecake!
Vackert vvackert väldigt vackert
Mycket fräsch och god. Det blev succe´ vid kaffebordet. Full pott, 5 p. Blåbärshälsning
Underbar cheesecake! bytte ut blåbären mot hallon och citron. Blev perfekt syrlig och frisk
Den är riktigt god. Väldigt uppskattad! :)