Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärscheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa digestivekexen med socker i en matberedare. Tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ den kallt.
  2. Vispa samman ost, socker och äggulor i en skål. Vispa grädden med florsocker i en annan skål. Slutligen vispas äggvitan med en nypa salt till hårt skum i ytterligare en separat skål.
  3. Blanda ostsmeten med grädden, vänd sedan ner äggviteskummet med varsam hand. Mixa blåbären och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och frys minst 4 timmar.
  4. Vid servering tas cheesecaken direkt ur frysen. Skär i lagom stora bitar och servera genast med lättvispad grädde och blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.