En blåbärscheesecake som jag har fått mycket beröm för när jag bjuder på den.
Instruktioner
- Smält smöret och rör ner sockret. Smula digestivekexen och rör ner dem i smör/sockerblandningen.
Tryck ut massan i en form och ställ kallt i kylskåp.
- Blötlägg gelantinbladen i 5 minuter. OBS! Vattenmängden ovan avser inte detta moment.
Vispa grädden.
Rör ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker.
Koka upp vatten och lös upp gelantinbladen i det varma vattnet. Tillsätt lite socker. Låt svalna.
Rör ner gelatinet i Philadelphia/socker röran och blanda sedan allt med den vispade grädden.
Ta ut formen ur kylskåpet och bred ut smeten ovanpå digestivebottnen.
Ställ in i kylen igen.
- Blåbärskräm hälls försiktigt ut över kakan en stund innan servering.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod cheesecake! Och snabb att göra. Jag tar frysta/halvtinade blåbär som jag lägger på kakan.