Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärscheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En blåbärscheesecake som jag har fått mycket beröm för när jag bjuder på den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och rör ner sockret. Smula digestivekexen och rör ner dem i smör/sockerblandningen. Tryck ut massan i en form och ställ kallt i kylskåp.
  2. Blötlägg gelantinbladen i 5 minuter. OBS! Vattenmängden ovan avser inte detta moment. Vispa grädden. Rör ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Koka upp vatten och lös upp gelantinbladen i det varma vattnet. Tillsätt lite socker. Låt svalna. Rör ner gelatinet i Philadelphia/socker röran och blanda sedan allt med den vispade grädden. Ta ut formen ur kylskåpet och bred ut smeten ovanpå digestivebottnen. Ställ in i kylen igen.
  3. Blåbärskräm hälls försiktigt ut över kakan en stund innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • clonesse 3 april 2010

    Supergod cheesecake! Och snabb att göra. Jag tar frysta/halvtinade blåbär som jag lägger på kakan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.