Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsdricka från Botsmark

 
Skriv ut

God måltidsdryck som läskar gott varma sensommardagar. Ett gammalt recept som min mormor ofta använde sig av och sen var vi många som njöt av den goda drickan till söndagssteken.

Ingredienser

Instruktioner

Slå det kokande vattnet över bären. Rör ner vinsyran Låt stå kallt i 7 dygn. Rör om några gånger. Sila Rör i 1 kg strösocker till varje liter avrunnen saft. Slå upp i flaskor och förvaras svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.