Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsformar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Inte helt fel att servera med en liten klick grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Rör fett och socker poröst. Blanda ner vetemjölet blandat med potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop degen. Forma degen till en längd och skär den i 16 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem i folieformar.
  3. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i 1-2 msk blåbär. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakorna går bra att frysa. Sikta gärna lite florsocker på kakorna när de kallnat. Du kan också använda blåbärssylt, om du vill. När man använder frysta blåbär kan det vara bra att pudra över lite potatismjöl, eftersom bläbären vill vätska av sig.

Kommentarer (1)

  • guardianlinda 2 mars 2008

    Hej! Kan man änvända frusna bär? Isåfall hur länge ska kakorna gräddas?/ Kram Linda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.