Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsfrallor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det är så gott med hembakat bröd, visst tar det mer tid att göra än att gå till butiken och köpa men det är lätt värt det i slutändan! Glutenfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk, matolja och honung. Låt blandningen svälla ca 10 minuter. Tillsätt salt, socker, kesella, blåbärshack och mjölsorterna. Arbeta ordentligt till en blank men något kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite pumpakärnor. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, 15-20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda frallorna mitt i ugnen 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.