Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsfyllda Hastbullar

 
Skriv ut

Snabbt tillagade bullar när gästerna ringer och säger "Nu kommer vi på en kopp kaffe". Blir 8 bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Stöt kardemumman i en mortel.
  3. Blanda mjöl, ½ msk kardemumma och bakpulver i en matberedare. Resten av kardemumman ska blandas med pärlsockret till att strö på bullarna.
  4. Tillsätt kallt smör skuret i kuber, honung, mjölk och ägg. Mixa snabbt ihop till en deg. Blanda i blåbär för hand och klicka ut degen i små bullformar.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker blandat med ½ msk kardemumma.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.