Lyxiga små dessertbakelser fyllda med härlig blåbärskompott och grädde som sedan toppas med sötsyrlig lemoncurd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blåbärskompott:
Koka upp blåbären med socker och citronsaft. Låt det koka i ca 1 minut. Rör ut potatismjölet med lite saft från blåbären och häll tillbaka det i kastrullen. Låt det koka upp och tjockna.
Låt kompotten kallna.
- Lemoncurdsås:
Rör ut 1 dl lemon curd med 2 msk kallt vatten.
- Petit-chouxer:
Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt ihop till en smet. Fortsätt att röra tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta kastrullen från plattan och låt smeten svalna lite. Vispa i äggen, ett i taget, och vispa kraftigt mellan varje ägg.
- Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten som små bollar på två plåtar med bakplåtspapper, ganska glest. Grädda bakelserna mitt i ugnen i ca 25 minuter. De ska höja sig och få vacker färg. Låt dem kallna på galler.
- Montering:
Klipp ett lock i petit-chouxerna strax innan de ska serveras. Fyll dem med blåbärskompott och vispad grädde. Ringla över lemoncurdsås och sikta över lite florsocker.
Publicerat den
9 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar