Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsfyllda petit-chouxer

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Lyxiga små dessertbakelser fyllda med härlig blåbärskompott och grädde som sedan toppas med sötsyrlig lemoncurd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blåbärskompott: Koka upp blåbären med socker och citronsaft. Låt det koka i ca 1 minut. Rör ut potatismjölet med lite saft från blåbären och häll tillbaka det i kastrullen. Låt det koka upp och tjockna. Låt kompotten kallna.
  3. Lemoncurdsås: Rör ut 1 dl lemon curd med 2 msk kallt vatten.
  4. Petit-chouxer: Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt ihop till en smet. Fortsätt att röra tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta kastrullen från plattan och låt smeten svalna lite. Vispa i äggen, ett i taget, och vispa kraftigt mellan varje ägg.
  5. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten som små bollar på två plåtar med bakplåtspapper, ganska glest. Grädda bakelserna mitt i ugnen i ca 25 minuter. De ska höja sig och få vacker färg. Låt dem kallna på galler.
  6. Montering: Klipp ett lock i petit-chouxerna strax innan de ska serveras. Fyll dem med blåbärskompott och vispad grädde. Ringla över lemoncurdsås och sikta över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.